Groepsstage: De Schapenstreek




Volgend schooljaar gaan we met kleine groepjes aan de slag bij De Schapenstreek.
De boerderij wordt sinds 1999 gerund door Anita en Mark van Alderwegen.
Bij de overname van het bedrijf werden er 300 vleesschapen gemolken waarvan de melk verwerkt werd bij Henri Willig in Katwoude, in de jaren daarna is er gezocht naar een meer maatschappelijke functie voor de boerderij. Dit heeft geresulteerd in een veelzijdige bedrijfsvoering, naast dat er biologisch gewerkt wordt in het natuurgebied de Weelen, is er ook nog een verwerkingstak op de boerderij ontstaan met de productie van schapenkaas en ijs, een winkel, rondleidingen en de zorgboerderij. De samenstelling van de veestapel is in de loop der jaren verandert naar ongeveer 150 Friese melkschapen en daarnaast 20 Swifters voor de directe verkoop van vleesproducten.Het ijs wordt op de boerderij gemaakt van de eigen biologische schapenmelk, zonder kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen.

In juni 2008 is het ijs verkozen tot het lekkerste streekgerecht van Noord-Holland op de website van de provincie,www.watkiesjij.nu.