Praktijkschool Schagen wint culinaire strijd

April 2010
Leerlingenteams van drie West-Friese Praktijkscholen streden afgelopen maandag in Zwaag een bijzondere culinaire strijd. Zij deden mee aan de verkiezing die uit moest maken wie de lekkerste, meest verrassende biologische ‘streekamuses’ wist te bereiden. Sterrenkoks Michel van der Kroft en Lucas Rive vormden de jury en waren het na zorgvuldig proeven van de negen amuses eens: het team van Praktijkschool Schagen was voor hen de overtuigende winnaar.
Thema van de culinaire verkiezing: ‘Vers & Uit de Streek’. De kookteams, samengesteld uit vier of vijf leerlingen, bereidden ieder drie amuses op basis van puur biologische ingrediënten van West-Friese bodem. Bij de winnende amuses ging het o.a. om een soepje van aardappel en koolrabi met opgeslagen room en basilicum en een West-Friese sandwich met ingrediënten als West-Fries bruinbrood, winterpostelein en wortel, Ditta aardappel, roggebrood en beef, met een zelfgemaakte appelmayonaise. Alle groenten waren vers geplukt afkomstig van TuinGoed Bonatèr in Venhuizen. Veel lof was er van Rive en Van der Kroft voor de manier waarop er met smaken was gecombineerd en de professionele presentatie van de amuses.(meer foto's)