Arbeidstraining en Groepsstage.


April 2010


Aankomend schooljaar gaan we de weg naar het individuele stagelopen aanpassen.

We liepen tegen een paar zaken aan, die niet in het voordeel van de leerlingen werkten.
Allereerst de leeftijd van de leerlingen. Door aanpassingen in de Arbo wetgeving en aanscherping van de veiligheidseisen in bedrijven, werd het steeds moeilijker om jonge stagiaires te plaatsen op de plek waar ze naar toe willen. We hebben daarom besloten om (weer) te gaan werken met een minimum leeftijd van 15 jaar.
Daarnaast moet de leerling natuurlijk ook over de nodige (sociale) vaardigheden beschikken om alleen op stage te kunnen gaan. De overstap van de veilige arbeidstraining, naar alleen op stap in een volwassen setting, bleek voor sommige leerlingen gewoon te groot. Om de leerling en de stagebedrijven te behoeden voor een mislukte stage, willen we met groepsstages gaan werken.
Na het goed doorlopen van de arbeidstraining gaan de leerlingen in kleine groepjes van 6-7 leerlingen aan de slag onder leiding van een collega. Ze gaan aan de slag bij bedrijven, instellingen en organisaties. Ze zijn mobiel (schoolbus) en klaar om klussen op te pakken!
We denken aan hulp bij bedrijven, waar een klus af moet, vrijwilligers organisaties die een ploeg handjes kan gebruiken voor een speciale dag (Horeca, op- of afbouw, bediening etc.), zorg instellingen die een uitje maken en hulp nodig hebben bij vervoer of begeleiding.

Adressen gezocht voor groepsstage!

Vanaf augustus 2010, tussen 9.00 en 16.00 uur

zijn we voor uw bedrijf beschikbaar!

Hebt u idee├źn of vragen? Klik hier als u een mailtje wil versturen

of bel naar 0228-510350 of 06-53519698